A dietetikus válaszol

Dietetikusaink örömmel állnak a rendelkezésedre, amennyiben bármilyen kérdésed lenne a Junior Zrt. által készített ételeket illetően. Kérdezd dietetikusunkat itt! 

Kérdezze dietetikusainkat

Válaszaink kérdéseikre

Kisfiam ősszel kezdi az óvodát. Tejfehérje allergiája van, de ott nem tudnak számára étkezést biztosítani. Van ilyen menü, és ha van, hogyan lehet hozzájutni? Budapest XXI. kerületben jár oviba.

Köszi:
Judit

Tisztelt Asszonyom!
Természetesen a XXI. kerületben is látunk el tej, tojás-, gluténmentes étkezést igénybevevő gyerekeket. Ily módon lehetőség van tejmentes étkezés biztosítására. A szolgáltatás igénybevételéhez szükséges részünkre bejuttatni egy 1 évnél nem régebbi orvosi igazolást, és az intézményben kapott - diétás étkezés igényléséhez szükséges - kitöltött adatlapot, ahol kérjük adja meg telefonos elérhetőségét is, melyen kérdés esetén fel tudjuk Önnel venni a kapcsolatot.

Tisztelt Junior!
Az iskolai étkeztetésben létezik-e (szeptembertől elérhető-e) gluténmentes vonala Juniornak Budapesten, amelyben garantálják az érintettek számára a gluténmentes alapanyagokból való főzést és az eljárások "tisztaságát" (a keresztszennyeződések kiküszöbölését)? Köszönettel: O. Ildikó szülő

Tisztelt Asszonyom!
Természetesen Cégünk vállal gluténmentes étkezést, amelynek keretein belül csak olyan alapanyagok kerülnek felhasználásra melyek ebben az étkezésben felhasználhatóak, az ezt főző szakácsok pedig rendszeres oktatásokon, ellenőrzéseken vesznek részt mind Cégünk, mind a Hatóságok részéről.

Hol lehet utána nézni, melyik étel tartalmaz tejet vagy tejterméket az Önök által szállított ételek közül. Mert a kislányom nem ehet tejet illetve tejterméket és a bölcsibe Önök szállítanak.

Köszönettel
Sz. Mónika

Tisztelt Asszonyom!
A közétkeztetésben a normál konyhatechnológiával készült ételek közül azok is tartalmazhatnak tejet, amelyekről esetleg nem is gondolná – például: rántott hús bundázásakor a panír – ezért semmiképpen nem javasolt a normál ételek fogyasztása a gyermeke részére. Van viszont lehetőség a tejmentes étkezés igénybevételére, ahol garantálni tudjuk, hogy a fent említett alapanyagok nem kerülnek az ételekbe.