Junior Zrt. a Mintamenza programban

« Vissza a hírekhez

Felelősséget érezve a gyerekek egészségesebb, korszerűbb étkeztetése iránt, cégünk is támogatja a Mintamenza program alapelveit. 2013 tavaszától társaságunk csatlakozott a Mintamenza programhoz és receptúráink korszerűsítésével készítjük el ételeinket. A program célja, hogy a médiából megismert Mintamenza program ajánlásaihoz hasonlóan modernebb, egészségesebb ételt biztosítsunk gyermekeink részére.

Célunk, hogy a kerülendő vagy korlátozva fogyasztandó nyersanyagok, különösen a három leggyakrabban emlegetett nyersanyag, úgymint a fehérliszt, só, cukor minél jobban kiszoruljon gyermekeink étrendjéből.

A megváltoztatott receptúrák alkalmazásával a gyerekek - az eddig megszokottaktól eltérően - egy újfajta ízvilággal szembesülhetnek, hiszen a program elvárásainak és az egészséges táplálkozás elveinek megfelelően lényegesen kevesebb sóval, cukorral, olajjal és liszttel, valamint jelentősen csökkentett mennyiségű ételízesítővel készítjük el ételeinket. Az étkezési norma lehetőségeihez mérten több zöldséget, gyümölcsöt biztosítunk. A jövőben kevesebb bő zsírban sült étel szerepel majd étlapjainkon, célként kitűzve, hogy az egészségüket jobban megóvó étkeztetést biztosítsunk fogyasztóink részére.